Årlige lejrskoler

Lejrskoler er et vigtigt element i at få styrket relationerne mellem eleverne, og det er en rigtig god måde at fremme børnenes selvstændighed. Samtidig giver lejrskoler mulighed for at perspektivere fagligheden i andre fysiske og tidsmæssige rammer. Lejrskoler betragtes som en integreret del af undervisningen.

Klassene i indskolingen kommer på lejrskole på Sjælland, mellemtrinnet kommer til et sted længere væk i Danmark, 7. kl. skal på togt med skoleskibet Fulton, 8. kl. kommer til Berlin, og 9. kl. kommer til et andet udland. Indtil corona-krisen rejste 9. kl. hvert år til USA, men det er lige sat på pause.

Alle lejrskoler er knyttet til et fagligt tema, som klasserne arbejder med i forbindelse med lejrskolerne. I 9. klasse får eleverne en hel unik mulighed, da vi rejser 14 dage til Macomb i Illinois i USA, hvor skolen siden 2004 har haft en  udvekslingsaftale med en gruppe frivillige forældre med tilknytning til skolen Macomb High. 

Betalingen for lejrskolerne er indregnet i de årlige skolepengene. Dog betaler familierne selv ca. 4.500 kr. til USA-rejsen i 9. klasse, og på Berlin-turen skal eleverne selv betale for forplejning.

 

Værdier