Æbleby

 I uge 39 har det derfor summet af aktivitet og glade børn i efterårssolen på skolens store grønne udeareal.

Æbleby var i år en arbejdende by, hvor eleverne var håndværkere og i forvejen havde søgt arbejde på det værksted de helst ville arbejde på. Det fælles tema var forskønnelse og udsmykning af skolen. På skolen prioriteres fællesskabet højt. I Æbleby er det derfor en selvfølge at store og små arbejder sammen.

Af værksteder var der fx gartner- og reparationsværksted og 3 forskellige kreative værksteder, som fremstillede kunst til udsmykning ude og inde. Elever fra tømrerværkstedet byggede et nyt brændehalvtag til bålpladsen og en ”Tarzanbane” i skoven. Der var også et ”pop-op-kor”, som stod for musikindslag og bl.a. skrev en ny sang til skolens sangbog, som bruges til morgensang hver morgen.

Friluftsmusikholdet byggede et udendørs percussionanlæg. De skrev selv om det i Æbleby Avis:

”I går lavede vi en marimba, der hænger på 2 stålwirer på vores musikstativ. Vi fik også lavet et klokkespil ud af nogle gamle bordben af metal. Og vi fik stabiliseret vores musikstativ med to tværliggende brædder. PS vi havde en rigtig god dag på jobbet.”

Og køkkenholdet sørgede for sundt æblesnack, nypresset æblesaft og andet lækkert til arbejdernes pauser.

Torsdag eftermiddag var byen åben for forældre, og elever fra hvert værksted fortalte om kunstværkerne, som blev afsløret, der var musikunderholdning, bål, servering af lækkerier osv.

Sider

 

Værdier