Tanzania i indskolingen

I 2. og 3. klasse har eleverne læst og hørt en masse om det at være barn i Tanzania, og eleverne har leget lege som Tanzanias børn leger.

Tanzania er 22 gange større end Danmark, og der bor mere end 52 millioner mennesker. Befolkningen er meget fattige, så børnene har det ikke nær så godt som danske børn.Fordi Tanzania er så fattigt, bruger man alt hvad der kan bruges til at lege med og til at lave nye ting med. En af de lege som de tanzanianske børn elsker at lege, er at løbe efter et cykeldæk med en pind. Det har eleverne i 2. og 3. klasse leget med, og det synes de var rigtig sjovt. I øvrigt en leg som man legede i Danmark, da jeres bedsteforældre og oldeforældre var børn.

Eleverne har også leget "knappe-leg" som går ud på at man hver især har 3 knapper. Det gælder så om at kaste knappen ind i væggen/muren, så den lander så tæt på væggen/muren som muligt. Så vinder man den andens knap, og så gælder det om at samle så mange knapper som muligt.
Vi har også set på Tinga tinga malerier, som er meget farvestrålende og flotte malerier af dyr og natur i Tanzania. I indskolingen kan man se nogle flotte billeder af livet i Tanzania. Fx findes der 3 forskellige bananer. Røde og gule, som bruges til desserter fordi de er meget søde, og grønne, som skal koges inden man spiser dem.
 

 

Værdier