Fritidsklubben Tårnet

Tårnet er skolens fritidsklub for elever i 4. - 5. kl.

Hvad er Tårnet?

Tårnet er en fritidsklub for Hørsholm Lille Skoles børn i 4.-5. klasse. Børnene kan komme og gå som de vil, men de skal melde ind og ud til en voksen når de kommer og går. Der er 3 pædagogiske medarbejdere. 

I Tårnet får børnene en god, tryg og sjov eftermiddag med deres venner. De er selv med til at planlægge og vælge hvilke aktiviteter de vil lave, og vi har stort fokus på at Tårnet skal være et fristed, hvor afslapning og leg er højt prioriteret.

Hvor er Tårnet?

Tårnet holder til i en gammel, hyggelig lejlighed øverst i hovedbygningen. Her har vi en stue hvor vi kan hygge os sammen, lave kreative projekter og andre sjove ting. Der er også et spillerum med airhockey og brætspil. Vi laver også aktiviteter udendørs og i idrætshallen. I køkkenet laver børnene hver dag frugt, de bager knækbrød, boller, vafler, toast, ovnkartofler og andet.

Hvornår er Tårnet åbent?

Tårnet holder åbent hver dag fra skoledagen slutter og til kl. 16.30. Fredag lukker vi dog kl. 16.00.

Hvad laver vi?

Tårnet er et fristed for børnene. Her kan de lege, slappe af, spille spil eller lave kreative projekter, deltage i sport i salen eller musik i musikrummet, og andre former for samvær. Børnene har også mulighed for at lave deres lektier sammen i Tårnet.

Vi tager på en månedlig tur ud af huset. Det kan være på besøg i andre klubber, en tur i biografen, i svømmehallen, på skaterbanen, i skøjtehallen eller andet. Derudover er der en årlig overnatning i Tårnet og 2-3 spiseaftener, hvor vi enten laver mad sammen eller børnene hver især har en ret med hjemmefra.

Mål

Vi ønsker at være et attraktivt sted at bruge sine eftermiddage for skolens 4.-5. klasses børn. Et sted som børnene vælger til frem for at tage hjem til et tomt hus eller en i-pad, der trækker.

Her giver vi børnene mulighed for at fordybe sig, være sammen med deres venner i trygge rammer med en lyttende og vejledende voksen de kender. 

Vi hjælper dem til at udvikle deres personlige og sociale kompetencer og støtter og motivere til fællesskab og godt kammeratskab.

I Tårnet indgår børnene i forpligtende fælleskaber og sociale relationer, og vi forventer at de udviser ansvarlighed over for aftaler og deres færden i klubben.

Det pædagogiske arbejde tager udgangspunkt i børnenes behov og det enkelte barns niveau. 

Tårnet er et frirum, hvor børnene møder normer, værdier og konsekvenser, så alle kan fungere sammen.

Betingelser

Prisen for en plads i Tårnet er i skoleåret 21/22 890 kr. pr. måned. Betaling opkræves sammen med skolepengene. Der er 2 måneders opsigelse.

 

 

 

 

Værdier